IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
12:00 | 1 септември 2022
Обновен: 04:30 | 18 април 2024

Oбновяват концертната зала на Младежкия дом във Варна

Средствата са осигурени по национална програма на МОН

По материала работи: Слав Велев
Oбновяват концертната зала на Младежкия дом във Варна

Снимка: ОДК

Концертната зала на Младежкия дом във Варна ще бъде с нова осветителна техника и озвучаване. Предстои и подмяна на сценичните ръкави и завеси на сцената. За целта ЦПЛР – Общински детски комплекс в морската столица ще бъде финансиран с 23 000 лв. по Националната програма „Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците“ на Министерството на образованието и науката.

„Надяваме се, че проекта на ОДК „Изграждане на съвременни условия за детско творчество, креативност и иновации чрез театър, танци и музика, който е под надслов „Творчески дух и пространство“, ще бъде реализиран още преди началото на новата учебна година.“, заяви Монка Николова, директор на ОДК.

„В тази зала репетират много състави от направление „Изкуство“ – балетни, театрални и музикални школи, танцови състави, които се ръководят от висококвалифицирани педагогически специалисти. Оборудването и обзавеждането на репетиционната зала, с оформена и обособена сцена, ще даде възможност на учениците да се почувстват истински артисти и музикални изпълнители.“, допълни Николова.

Коментари

Новини Варна