IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
15:00 | 2 септември 2022
Обновен: 12:49 | 25 април 2024

Преследваха дрогиран с крадена кола из цяла Варна

Шофирал в платното за насрещно движение, за да избяга

По материала работи: Слав Велев
Преследваха дрогиран с крадена кола из цяла Варна

Снимката е илюстративна/АРХИВ

Дрогиран рецидивист с крадена кола беше преследван от полицията из цяла Варна в късните вечерни часове в сряда.

27-годишният мъж задигнал колата от двора на фирма в Западна промишлена зона. След това обрал къща в град Девня, отмъквайки инструменти. Насочил се отново към Варна, където бил забелязан от полицейски патрул. 

При опит да бъде спрян той избягал и последвала гонка през голяма част от града, като беглецът шофирал и в платно за насрещно движение. В района на жп гарата изоставил автомобила и по-късно бил задържан. 

Проверката за наркотици му отчела употреба на амфетамин и метамфетамин. 

Мъжът е от село Приселци, но не живее там и води скитнически начин на живото. Част е от активния криминален контингент. Осъждан е като непълнолетен за кражби, а в момента срещу него се водят няколко досъдебни производства. 

По искане на прокуратурата Варненският районен съд му наложи най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Водач на лек автомобил е задържан вчера за срок до денонощие от екип на РУ Аксаково. При направената инспекция се установява, че 21-годишният жител на гр. Игнатиево е с положителна проба за наркотични вещества.

По същото време, униформени от Пето РУ са задържали 42-годишен водач на МПС – молдовски гражданин. След контрола с техническо средство, са установили наличие на алкохол в кръвта. Срещу двамата нарушители са образувани бързи производства.

Коментари

Новини Варна