IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
15:40 | 2 септември 2022
Обновен: 02:24 | 30 април 2024

Два язовира във Варненско са технически неизправни

На територията на областта се намират 84 водоема, 43 от които са в първа степен на потенциална опасност

По материала работи: Слав Велев
Два язовира във Варненско са технически неизправни

На територията на Варненска област има два язовира с технически неизправности - „Елешница“ в община Дългопол  и „Тутраканци-1“ в община Провадия. Това стана ясно на работна среща между председателя на Държавна агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) инж. Петър Горновски и областния управител на Варна Марио Смърков, предаде "Дарик".

На територията на областта се намират 84 язовира, 43 от които класифицирани в първа степен на потенциална опасност. Точно тяхното състояние бе повод за срещата.

Не се съобщава какви мерки ще бъдат взети за отстраняване на техническите неизправности на „Елешница“ и „Тутраканци-1“, чийто собственици са съотвено НС ЕАД и Община Провадия.

Обсъдени са били и други аспекти от съвместната работа на ДАМТН и областната администрация, с което се потвърждава добрата комуникация и ефективност между двете институции, отчитат от агенцията.

Коментари

Новини Варна