IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
11:40 | 6 септември 2022
Обновен: 10:56 | 25 април 2024

Извадиха заплетените край Камен бряг корморани, но мъртви

Труповете на птиците са предоставени на Природонаучния музей в София

По материала работи: Слав Велев
Извадиха заплетените край Камен бряг корморани, но мъртви

Качулат корморан/Снимка: Уикипедия

В 06:30 ч. тази сутрин рибарска лодка влезе в морските води край с. Камен бряг и извади мрежите, в които вчера се заплетоха три корморана. В операцията участваха представители на РИОСВ-Варна и ИАРА. След изтеглянето на рибарските мрежи от водата е установено, че птиците са от вида Качулат корморан. На основание Закона за биологичното разнообразие, същите са предоставени от РИОСВ-Варна на представител на Природонаучен музей- гр. София.

Сигнал за бедстващите птици бе получен вчера привечер в РИОСВ-Варна. Незабавно бе извършена проверка на място от охраната на северните защитени територии към екоинспекцията, но поради бурното море не беше възможно да се предприемат действия по спасяването на птиците. След получаването на сигнала специалистите към РИОСВ-Варна следиха ситуацията на място, но едва тази сутрин морето позволи навлизане с плавателен съд.

 

Коментари

Новини Варна