IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
15:40 | 13 септември 2022
Обновен: 19:31 | 12 май 2024

Заради сушата: Бум на пожарите във Варненско тази година

Шестима души са загинали при огнени инциденти в областта от началото на 2022

По материала работи: Слав Велев
Заради сушата: Бум на пожарите във Варненско тази година

Снимка: Черно море/АРХИВ

Много повече пожари във Варненско отчитат от Регионалната служба по пожарна безопасност и защита на населението през 2022 година. От началото на тази година са регистрирани 3564 произшествия, което е с 1050 повече спрямо същия период на миналата година, съобщи началникът на службата комисар Тихомир Тотев по повод започналата Седмица на пожарната безопасност, предаде Дарик.

Най-голямо е увеличението на запалванията на сухи треви. Тази година тези случаи са с близо 500 повече в сравнение с миналата. Причината е сушата в региона.

Шестима души са загинали при огнени инциденти в областта от началото на годината, колкото и през миналата. С повече от 100 са се увеличили пожарите с материални загуби.

Регионалната служба по пожарна безопасност и защита на населението е обезпечена с противопожарни автомобили. Сред новите придобивки през последната година са нови гаражни врати на варненската служба, посочи комисар Тотев.

До 18 септември продължава традиционната Седмица на пожарната безопасност, както и честването на професионалния празник на пожарникарите на 14 септември. Mероприятията  са насочени към повишаване културата и информираността на населението в областта на противопожарната защита и издигане престижа на професията и доверието на хората.

Коментари

Новини Варна