IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
17:00 | 13 септември 2022
Обновен: 03:06 | 24 април 2024

Двама мъже и жена остават в ареста след наркоакцията във Варна

Общо 7 души бяха арестувани от ГДБОП на 4 адреса в морската столица вчера

По материала работи: Слав Велев
Двама мъже и жена остават в ареста след наркоакцията във Варна

Снимки: МВР

Двама мъже и жена са привлечени към наказателна отговорност от Окръжна прокуратура – Варна за държане на значителни количества от различни наркотични вещества с цел разпространение

Двама мъже и жена са привлечени към наказателна отговорност за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК – държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества без надлежно разрешително. Те са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор от Окръжна прокуратура – Варна и предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“, спрямо тях.

Обвиняемите са задържани при проведена специализирана полицейска операция, реализирана от служители на ГДБОП при МВР под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Варна. Извършени са претърсвания на четири адреса в град Варна, иззети са значителни количества от различни видове наркотични вещества и голяма сума пари. Установено е и оборудване за отглеждане на растения от рода на конопа.

Работата по доказване и документиране на извършените престъпления продължава. И към момента текат действия по разследване на детайли и обстоятелства около извършваната от тримата мъже нерегламентирана дейност.

7 души бяха задържани във Варна след акция на служители на отдел „Наркотици“ на ГДБОП.

От четири адреса в областния град са иззети около 11 килограма марихуана, близо 50 грама кокаин, над 500 таблетки амфетамин и над 40 000 лева. Намерено бе и оборудване за вътрешно отглеждане на канабисови растения.

Коментари

Новини Варна