IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
12:00 | 18 септември 2022
Обновен: 14:57 | 25 април 2024

Земна маса затрупа част от бул. "Левски"

ВиК авариите и свлачищата са честа гладка в района

По материала работи: Слав Велев
Земна маса затрупа част от бул. "Левски"

Снимка: Moreto.net

Земна маса се свлече за пореден път под паметника на сп. "Почивка" върху бул. "Левски" във Варна. Пръст, вода и камъни са се свлякли вчера в късния следобед, видя репортер на Moreto.netПълен с кал е и намиращ се в близост подлез. Причина може да е както проливният дъжд от събота, така и някоя от четите ВиК-аварии в района.

На 5 ноември 2020г. автоподлезът при пътния възел в района на "Почивка" бе наводнен и непроходим вследствие на ВиК-авария.

В края на декември 2017 буквално водопад, стичащ се от склона на паметника наводни булеварда и пътния възел.

В края на януари същата година ВиК авария в района, отново наводнява пътния подлез и затваря движението. Тогава от Вик-дружеството в морската столица съобщиха, че на мястото на аварията ще поставят 8-метрова стоманена тръба, която ще реши трайно проблема и ще пази магистралния водопровод Варна-Златни Пясъци.

През лятото на 2011 година на същото място се спука водопроводът, който за минути наводни подлеза и застраши живота на пътници от автобус на градския транспорт. Тогава самоотвержената реакция на млад спасител, избави десетки от сигурно удавяне.

Коментари

Новини Варна