IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
15:30 | 21 септември 2022
Обновен: 20:01 | 16 март 2024

10 бона гаранция за варненец плашил съгражданин с убийство

41-годишният мъж е с чисто съдебно минало

По материала работи: Слав Велев
10 бона гаранция за варненец плашил съгражданин с убийство

Районен съд - Варна/Снимка: Черно море/АРХИВ

Спрямо 41-годишен мъж са предявени обвинения за престъпление по чл.144, ал.3 от НК затова, че в периода от 16 април до 10 септември тази година, при условията на продължавано престъпление се заканил няколкократно на друг мъж с убийство и тези заканвания би могло да възбудят основателен страх от осъществяването им. Предвиденото в закона наказание за подобно деяние е до 6 години лишаване от свобода.

Съдът счете, че от доказателствата по делото може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, но предвид  данните за наличие на постоянен адрес, семейната и трудовата му ангажираност, не съществува или е пренебрежимо ниска реалната опасност обвиняемия да се укрие или да осуети разследването. 41-годишният мъж е неосъждан.

Съдът отхвърли искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража”, като с оглед тежестта на повдигнатото обвинение и високата обществена опасност от деянието определи на 41-год. мъж мярка „парична гаранция”, в размер на 10000 лева.

Обжалването на определението по мярката е в 3-дневен срок, като в случай на обжалване или протест делото е насрочено за разглеждане пред горната съдебна инстанция – ВОС, за 28 септември от 13 часа.

Коментари

Новини Варна