IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
15:15 | 21 септември 2022
Обновен: 08:46 | 25 април 2024

Оставиха в ареста задържания за убийството на "Кемер дере"

Валентин Христов има предишни осъждания за грабежи и незаконно притежание на оръжие

По материала работи: Слав Велев
Оставиха в ареста задържания за убийството на "Кемер дере"

Варненският окръжен съд остави в ареста 49-годишния Валентин Христов, привлечен като обвиняем за убийството на 55-годишния варненец в района на Новия хлебозавод, предаде Moreto.net.

Обвинението е по член 115 за умишлено убийство. Наказанието за престъплението е от 10 до 20 години. Мъжът има предишни осъждания за грабежи и незаконно притежание на оръжие. Последната си присъда е излежал през 2011 година.

Защитата му в лицето на адвокат Томов поиска домашен арест с мотива, че обвиняемият е с влошено здравословно състояние заради наранявания по главата, които има. Прокуратурата обаче отбеляза, че извършена експертиза е установила, че Христов не се нуждае от болнично лечение. Травмите, които има да вследствие от побой, в който е взел участие и който сам е предизвикал, а пострадалият е оказал съпротива и се е борил яростно, но безуспешно.

В жилището и колата на 49-годишния Валентин са открити вещи на убития - яке, портфейл с документи и телефон, стана ясно при гледането на мярката за неотклонение.

Припомняме, че сигнал за окървавено тяло на мъж, лежащ в безпомощно състояние на земята в жилищен район край Варна, бе подаден малко след полунощ на 19 септември.

От извършения на място оглед под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура - Варна, станало ясно, че мъжът е убит. По тялото е имало множество прободни рани от нож. Жертвата е починала от кръвозагуба, а екип на "Спешна помощ" само е констатирал смъртта.

В резултат на започналите незабавно действия по разследване на тежкото престъпление са събрани доказателства, че извършител на престъплението е 49-годишен мъж от Варна, криминално проявен и осъждан. Той е задържан няколко часа след започване на издирвателните мероприятия.

Подбудите са били от хулигански характер - спречкване, сбиване и употреба на хладно оръжие. Убийството не е с цел грабеж, заяви на брифинг в понеделник началникът на варненската полиция старши комисар Атанас Михов.

Коментари

Новини Варна