IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
18:10 | 26 май 2015
Обновен: 23:53 | 21 март 2024

Варненци пътували по-малко в страната и в чужбина

През първото тримесечие на 2015 година броят на пътувалите лица се понижава с 15%

По материала работи: manager
Варненци пътували по-малко в страната и в чужбина

Варненци пътуват по-малко с цел почивка от началото на годината досега. Това съобщиха пред вестник „Черно море“ служители на туристическа агенция.


Като цяло имаше пик за Великден, когато се получиха немалко резервации за Гърция и някои курортни градчета в страната, но иначе е слабо, допълниха информацията си от агенцията.

 

Техните данни кореспондират напълно и с изчисленията, които е извършил Националният статистически институт (НСИ). През първото тримесечие на 2015 година броят на пътувалите лица се понижава с 15% спрямо същия период на 2014 година, се казва в официално съобщение на националната статистика. Намаление на пътуващите се забелязва както в страната, така и в чужбина. 

 

Няма как да анализираме на какво се дължи това. Възможно е и на факта, че през тази година нямаше толкова много почивни дни наведнъж. Това от своя страна може да спре доста клиенти, които разчитат на почивки, защото нямат възможност за отпуски, казаха от туристическата агенция.

 

Иначе, според НСИ, тези нашенци, които са се решили на екскурзия в чужбина, дават най-голяма част от парите си за транспорт и храна. Този показател остава почти непроменен през последните години.

 

Черно море

 

Коментари

Новини Варна