IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
12:20 | 4 октомври 2022
Обновен: 15:37 | 22 април 2024

Варна се включва в Световния ден на ходенето

Организиран е пешеходен поход до "Ковшак чешма"

По материала работи: Слав Велев
Варна се включва в Световния ден на ходенето

Българската асоциация "Спорт за всички" съвместно с Община ВАРНА и Министерството на младежта и спорта организират за 30-ти пореден път СВЕТОВЕН ДЕН НА ХОДЕНЕТО 2022 –национална спортна проява в цялата страна. Световният ден на ходенето е проява от Държавния спортен календар на федерацията за 2022 г., по „Програма за развитие на спорта за всички“ на ММС и е в изпълнение на  Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР’2021 - 2024”. Тя има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез практикуване на най-лесно достъпната и естествена физическа активност – ходенето.

Трасето и маршрутите за ходенето са  достъпни за всички желаещи, без ограничение във възраст, пол, ниво на физическа подготвеност, както и за хора в неравностойно положение. Национална проява Световен ден на ходенето ще се проведе в 15 общини от страната: Добрич, Варна, Велинград, Асеновград, Бургас, Плевен, Ловеч, Казанлък, Кюстендил, Враца, Габрово,  Разград, Русе, Благоевград, София – СО, р-н Панчарево, с. Лозен.

В град Варна Световния ден на ходенето ще се проведе на 08.10.2022 г. в местността "Аладжа манастир". Каним всички Вас да се включите активно в мероприятието, съобщават организаторите. Сборен пункт на последната спирка в жк. "Виница" на автобусна линия №31 в 10.00 часа на 08.10.2022 г. Организиран е пешеходен поход до "Ковшак чешма". След активното ходене за участниците на място се организира пикник за отдих и теглене на томбола с награди.

Коментари

Новини Варна