IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
15:40 | 8 октомври 2022
Обновен: 12:26 | 26 март 2024

Герои: Младежи спасиха жена, скочила в морето от втора буна във Варна

Случаят е станал минути преди полунощ снощи

По материала работи: Слав Велев
Герои: Младежи спасиха жена, скочила в морето от втора буна във Варна

Втора буна във Варна/Снимка: Община Варна

Двама младежи са спасили възрастна жена, която се е хвърлила в бурното море от втора буна във Варна. Случаят е станал минути преди полунощ на изминалата нощ, разказа за Moreto.net д-р Искра Величкова от Центъра за спешна медицинска помощ във Варна.

"Не искам да разказвам за нашата работа, искам да разкажа за геройството и адекватната реакция на двете момчета. Момчетата са били на близо и виждат как жена с дрехи скача от буната в морето. В това бурно и студено море, в този мрак, те са влезли в морето, с риск за собствения си живот, за да спасят непозната жена.", разказа д-р Величкова.

По думите ѝ младежите са действали изключително адекватно и след като са извади жената от морето.

"Когато са я извадили от морето, тя все още е дишала, но дробовете ѝ са били пълни с вода. Те са я обърнали съвсем правилно настрани, за да изтече водата. Когато нашият екип дойде (бел. ред. Спешна помощ), жената вече бе в кома. Може би сме били на място буквално в последната ѝ една минутка живот. Успяхме да извадим жената от терминално състояние и я закарахме в болницата интубирана, жива. Нашата работа е ясна, но голямата заслуга и геройство е на двете момчета. Жената дължи живота си на тях.", сподели д-р Величкова.

Двамата 19-годишни младежи, Димитър Кандилов и Станислав Иванов, родом от Бургас и Поморие са студенти в Икономически университет Варна и Военноморско училище.

Д-р Величкова сподели, че съдействие са оказали екипи на полицията, както и други, намиращи се наблизо младежи.

"Виждала съм какво ли не. Основното, което ме потресе и съм безкрайно възхитена е геройството на тези момчетата. Аз като се замисля в това море не знам дали бих скочила. Много беше страшно. Но, има и такива младежи - младежи за пример.", сподели още д-р Величкова.

Коментари

Новини Варна