IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
10:00 | 11 октомври 2022
Обновен: 23:35 | 2 май 2024

Потомък на варненски театрали има нужда от лечение. Да му помогнем!

Семейството на Александър Минчев отправя апел за помощ в борбата с коварна болест

По материала работи: Слав Велев
Потомък на варненски театрали има нужда от лечение. Да му помогнем!

Семейството на Александър Минчев от Варна отправя апел за помощ в борбата с коварна болест, от която страда младият мъж.  

Александър е баща на 4 годишно момче, който иска да продължи да се грижи за семейството си във Варна. Той е инженер, иска да ходи на работа и да бъде добър баща, но не може, защото страда от множествена склероза – прогресивно автоимунно заболяване, което блокира почти всички ежедневни движения и води до инвалидизация.

Сашо е син на варненската актриса Юлияна Чернева, внук на театралната икона Катя Динева, правнук на Христо Динев - един от основателите на Драматичен театър "Стоян Бъчваров".

През 2016г., след продължително изтръпване на крайниците и загуба на зрението на едното око, той е диагностициран с Множествена склероза. Сашо преминава през различни терапии през времето, които не дават никакъв резултат, а през цялото това време той продължава да получава пристъпи, които му влошават състоянието.

И докато при много хора заболяването прогресира с много бавни темпове, то при Сашо само за 6 години той вече не може да се придвижва без помощни средства и не може да упражнява професията си.

Терапията, която може да стопира болестта и да подобри състоянието на Сашо се нарича HSCT и е комбинация от химиотерапия и трансплантация на собствени стволови клетки.

Ролята на терапията е да изгради наново имунната му система. Терапията се прилага в Москва. Александър е одобрен от лечебното заведение и трябва да замине февруари месец за Русия.

За целта са нужни 50000 евро, които са непосилни за семейството му. Затова той има нужда от нашата помощ, за да проведе лечението си и да има шанс да живее нормален живот.

Ако имате желание и възможност да помогнете на Сашо, може да го направите като дарите средства или разпространите тази информация.
 

Данни за сметка:
BG19STSA93000029385510 в български лева
Revolut: +359899151469
Paypal: aleksandar_minchev@abv.bg
Александър Ярославов Минчев
Благодарим на всички и молим в основание/бележки да вписвате дарение, съобщават близките на Александър.

Коментари

Новини Варна