IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
11:20 | 16 октомври 2022
Обновен: 22:24 | 28 април 2024

Броят колко коли и хора минават през част от "Гръцката махала"

Градското изследване ще се проведе днес в "Таляна"

По материала работи: Слав Велев
Броят колко коли и хора минават през част от "Гръцката махала"

Днес започва преброяване на участниците в движението по няколко улици в т. нар. Гръцка махала, по-конкретно в зоната, известна като Таляна.

Градското изследване трябва да покаже: колко коли и колко хора минават; какво е направлението на основния човекопоток в детайли; на кои места има потенциал за промяна на градската среда.

Преброяването на участниците в движението ще се състои в рамките на два дни - на 16 и 18 октомври (неделя и вторник) в часовете 8.00 - 10.00, 12.00 - 14.00 и 17.00 - 19.00 ч.

“Където Охрид среща Буров” е проект за градско планиране с гражданско участие. Това е поредната инициатива за “опешеходяване” на градски пространства във Варна.

В основата му е изготвянето на идеен проект за превръщане на ул. “Охрид” в атрактивна и пешеходно достъпна улица, чрез въвличане на различни заинтересовани страни. Тя е единствената “споделена” улица в града (за пешеходци и автомобили), отчасти дори изцяло пешеходна. Наличието на сгради културни ценности, свободни и активни партери, зеленина и разнообразни открити пространства по протежението на улицата я превръщат в място с потенциал за развитие на култура и градски живот.

Като резултат от “опешеходяването”, в двата края на улицата ще се обособят нови градски площади - “Охрид” от север и “Атанас Буров” от юг, подходящи за културни събития, прекарване на време на открито и безопасна игра на деца.

Коментари

Новини Варна