IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
16:00 | 20 октомври 2022
Обновен: 19:10 | 17 април 2024

Община Варна обзаведе с компютри и техника пет училища и детска градина (СНИМКИ)

Осигуряват работни места на 47 неактивни лица за период от 1 година по проект

По материала работи: Слав Велев
Община Варна обзаведе с компютри и техника пет училища и детска градина (СНИМКИ)

Снимки: Община Варна

Компютърна техника, включваща 40 лаптопа, 26 интерактивни дъски, 16 видеопроектори, 16 прожекционни екрани и 8 мултифункционални устройства, бяха предоставени на пет училища и една детска градина – Професионалната гимназия по горско стопанство и дървообработване "Николай Хайтов", СУ "Любен Каравелов", НУ "Васил Левски", ОУ "Отец Паисий", ОУ "Свети Иван Рилски" и ДГ № 8 "Христо Ботев".

Оборудването се предоставя по проект, финансиран от две оперативни програми – ОП „Развитите на човешките ресурси“ и ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“. Целта е училищата и детските градини да стават все по-привлекателно място за децата и учениците, да използват много по-широк кръг образователни ресурси, както и да се създаде ефективен и иновативен модел за устойчива социално-икономическа интеграция на хора от уязвимите групи, съобщи директор на дирекция „Европейски и национални оперативни програми“ Ани Николова.

В рамките на проекта се предвиждат още допълнителни занимания със застрашени от отпадане от училище ученици, осигуряване на психологическа подкрепа за децата, насърчаване на участието на родителите в образователния процес, кариерно ориентиране и други.

По проекта се реализират и други дейности, сред които провеждане на обучения и осигуряване на работни места на 47 неактивни лица за период от 1 година, които ще бъдат ангажирани с озеленяване и поддържане на сграден фонд. Със съдействието на структурите на Агенция по заетостта, а заедно с неправителствени  и работодателските организации вече се проведе и трудова борса за набиране на неактивните лица.

Коментари

Новини Варна