IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
10:15 | 23 октомври 2022
Обновен: 03:24 | 23 април 2024

Днес е празникът на централния варненски район "Одесос"

Датата 23 октомври 1878 г. се свързва с началото на местното самоуправление в града

По материала работи: Слав Велев
Днес е празникът на централния варненски район "Одесос"

Снимка: Район "Одесос"

Днес е празникът на централния варненски район "Одесос". Отбелязва се за 11-и път, след като с решение на ОбС през 2012-а г. за него е определена датата 23-и октомври. Датата се смята за начало на местното самоуправление във Варна. През 1878 г. в териториалните граници на днешния район „Одесос” са назначени първите български административни и съдебни власти- Временен градски съвет, Окръжен управителен съвет и Окръжен съдебен съвет.

Районът отбелязва празника с традиционната вече брошура от поредицата, разказваща за хора , забележителности и събития от историята на района. Тази година тя е посветена на училищата тук в миналото и днес, нови и стари. С нея добавяме още един щрих от портрета на района. В брошурата е отделено място и на старите, закрити или преобразувани училища, които са поставили темелите на днешните успешни гнезда на варненската просвета!

"На всички наши съграждани пожелавам здраве, успехи и благополучие!", коментира кметът на район "Одесос" Георги Недев.

Коментари

Новини Варна