IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
15:15 | 28 октомври 2022
Обновен: 13:29 | 27 март 2024

Прокуратурата излезе с подробности за наглия грабеж във Варна

32-годишният мъж остава в ареста. Накитът е намерен в заложна къща, а мобилният телефон бил още в него

По материала работи: Слав Велев
Прокуратурата излезе с подробности за наглия грабеж във Варна

Районна прокуратура – Варна излезе с подробности за случая при който бе нападната и грубо обрана жена в централната част на морската столица.

По искане на държавното обвинение 32-годишен мъж е привлечен към наказателна отговорност за грабеж на мобилен телефон и част от златен накит след употреба на сила, остава в ареста. Днес съдът определи най-тежката мярка за неотклонение – „задържане под стража“, спрямо М.Б. - обвиняем за престъпление по чл. 198, ал. 1 от НК.

Разхождайки се в района на Двореца на културата и спорта във Варна, мъжът забелязал бижуто на жена, намираща се наблизо. Решил, че може да я ограби и я заговорил. Докато вниманието й било отвлечено в обяснения, М.Б. хванал златното й колие и го издърпал от врата й. Жената паднала на земята и чантата й се разпиляла. Мобилният й телефон също изпаднал оттам, като този факт отбелязал и 32-годишният мъж. Той грабнал бързо електронното устройство и избягал.

М.Б. бил задържан на 27 октомври, ден след като ограбил жената. Накитът бил намерен в заложна къща, а мобилният телефон бил още в него. Потърпевшата разпознала своя нападател. Той бил задържан с постановление на наблюдаващ прокурор за срок до 72 часа.

Определението на Районния съд във Варна подлежи за обжалване пред Окръжния съд в града.

Коментари

Новини Варна