IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
10:20 | 4 ноември 2022
Обновен: 23:44 | 1 май 2024

Димни завеси в градския транспорт във Варна. Хора, в автобуса ли се пуши?

Кой може да спре вейп любителите да димят автобуса?

По материала работи: Слав Велев
Димни завеси в градския транспорт във Варна. Хора, в автобуса ли се пуши?

Снимката е илюстративна

С последните години любителите на "вейп" и електронните цигари у нас станаха много. Те са убедени, че не нанасят вреда както на себе си, така и на околните и безпардонно опъват цигарите си на публични места. Много са случаите и на шофьори в градския транспорт, пристрастени към същите устройства.

Последният пример, свързан с пушене в градския транспорт е от тези дни, а за него разказва Петър Томов. В социалната мрежа Фейсбук мъжът призовава: "Хора, никога не пушете в градския транспорт! Айкос-майкос, батерийни наргилета - никога!".

"Вчера разбрах, че и хората, които ни возят, могат да загубят съзнание и да стане голяма беля", пише Томов и допълва, че е станал свидетел на това как шофьор на автобус е направил забележка на две момичета, които са били седнали непосредствено зад него и са вдигали димни завеси в градския транспорт във Варна. Той обяснил на девойките, че пушенето е абсолютно забранено, а те дали са се трогнали - можем само да гадаем.

"Нека бъдем отговорни граждани и да не бъдем егоисти, защото понякога животът ни зависи от това!", призовава още Петър Томов.

В коментаратие под публикацията Дес Василева пише: "Аз съм пушач, но нямам никакъв проблем да изкарам 20-30 минути без да пуша. Мен също ме дразни миризмата на цигари на закрито, а този айкос мирише ужасно."

Жулиана Георгиева също е ставала свидетел на използване на електронна цигара в автобус. "Била съм свидетел 2 пъти в туристически автобус млади дами да пушат електронна цигара. Трябва да се забрани! Никъде не е казано, че електронните цигари са безвредни или полезни. Те също съдържат химични съединения и ако за един е ОК за друг не.", гласи коментарът на жената.

Вероятно въпросът с пушенето на електронни цигари на обществени места, каквито са и автобусите, ще продължи да бъде доста дискусионен и противоречив.

Коментари

З. Георгиева ( преди 1 година )
Да, пушенето в градския транспорт във Варна май става традиция. Масово ученици пушат в автобуса. Това трябва да бъде прекратено. Те стават все по нагли и безцеремонни. Има хора с алергии, които едвам издържат да пътуват в такава обстановка. Това трябва да бъде контролирано и нарушителите да бъдат глобявани.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 2
Новини Варна