IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
14:20 | 4 ноември 2022
Обновен: 12:19 | 27 април 2024

Ще има ли Варна многоетажни паркинги?

Проекти са заложени в новата стратегия за развитието на туризма във Варна до 2030 година

По материала работи: Слав Велев
Ще има ли Варна многоетажни паркинги?

проф. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара/Снимка: Черно море/АРХИВ

Изграждане на многоетажни паркинги, строителство на градска железница, развитие на нова туристическа зона - "Южен бряг", която да обхваща "Аспарухово" и Галата",  са част от проектите, които са заложени в новата стратегия за развитието на туризма във Варна до 2030 година, разкри проф. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара, предаде Радио Варна

На първо време създаването на здравословна, сигурна и безопасна среда за туристите, които идват във Варна,  е най-важният сред приоритет, подчерта той.

Общо седем са целите, включени в програмата, сред тях е и развитието на туризма в четири сезона. Той посочи, че вече е в ход реализацията на тази стъпка. Предвидени са конкретни проекти, за да има туристопоток  в есенно-зимния и пролетния период. В тези мъртви месеци, за да има повече посетители ще разчитаме на сватбен, фестивален, делови туризъм.

По думите на Маринов е реалистично да достигнем нивата на туризма преди пандемията до края на 2023-та година. При благоприятно развитие на ситуацията следващите години ще отчитаме и ръст, прогнозира той.

Чуйте повече от интервюто на Даниела Стойнова със Стоян Маринов: ТУК

Коментари

Новини Варна