IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
12:20 | 8 ноември 2022
Обновен: 14:15 | 27 март 2024

Съдят нагъл грабител, нападнал и обрал жена във Варна

36-годишения Г.В. от Каварна забелязал жертвата си да носи две торби с покупки, портмоне и вестник

По материала работи: Слав Велев
Съдят нагъл грабител, нападнал и обрал жена във Варна

Снимката е илюстративна/АРХИВ

Обвинителен акт срещу 36-годишения Г.В. от Каварна внесе в съда Окръжна прокуратура – Варна. Той е обвинен в това, че отнел чужди движими вещи с намерението противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила, при условията на опасен рецидив - престъпление по чл. 199, ал.1, т. 4, във връзка чл. 198, ал. 1, пр. 1 от НК. За извършеното от него законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от пет до петнадесет години, като съдът може да постанови конфискация до една втора от имуществото на виновния.

На 8 април 2022 година, около 11:00 часа, 36-годишният мъж забелязал жена, която носила в ръцете си две торби с покупки, портмоне и вестник. Той решил, че лесно ще я ограби. Приближил се до нея, грабнал от ръцете й портмонето и избягал. В противозаконно отнетата вещ имало малко повече от 100 лева и лични документи.

След като сигнал за извършеното престъпление бил подаден, се установила съпричастността на криминално проявения и осъждан многократно Г.В. към деянието. Той бил задържан и привлечен към наказателно отговорност.

Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.

Коментари

Новини Варна