IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
11:15 | 21 ноември 2022
Обновен: 15:51 | 28 март 2024

"Аз знам как карам, със 100 карам!", рекъл велосипедистът от Варна (ВИДЕО)

Заснеха безумните изпълнения на мъж с колело в района на "Нептун"

По материала работи: Слав Велев
"Аз знам как карам, със 100 карам!", рекъл велосипедистът от Варна (ВИДЕО)

Кадър и ВИДЕО: Фейсбук/Vbox/Меги Попова

В интернет се появи видео с велосипедист, който кара безумно из улиците на Варна. От кадрите става ясно, че колоездачът се движи по пътното платно, като препуска межди двете ленти и дори не се оглежда при предприемане на маневра. Освен това преминава през кръстовище на все още червен светофар. След това пък навлиза в лента за насрещно движение, при това на автобуси/тролеи.

Меги Попова, която е заснела опасните действия на колоездача, пише в социалната мрежа Фейсбук, че е попитала младежа защо се движи по платното, а той й отговорил: "Аз знам как карам, със сто карам!".

Дни преди да бъде публикувано това видео младежът е карал колело по един от основните булеварди във Варна, а именно "Сливница". Мария пише, че тогава е станала свидетел на това как велосипедистът е сменял нон-стоп лентите и се е шмугвал между автомобилите.

"Караше супер агресивно и се шмугваше между колите. Дано не съдят никого, заради безотговорното му каране. Пак имаше велоалея, която той не използваше", допълва още Мария.

"Тоя образ е всеки ден в парка в "Младост". До скоро спираше с крак по асфалта, ама се е оправил. Вече има спирачки", коментира Владислав Тодоров.

В Закона за движение по пътищата ясно е посочено следното: 

Раздел III - Разположение на нерелсовите превозни средатва върху пътя:

(4) Когато има път, платно за движение, пътна лента или алея, предназначени за движение на определени пътни превозни средства, водачите на тези превозни средства са длъжни да се движат по тях;

(5) Когато няма специално предназначена за тях пътна лента или алея, водачите на мотопеди, велосипеди и други немоторни превозни средства може да използват за движение разположения от дясно по посоката на движението им пътен банкет, ако той е годен за това и ако това не пречи на другите участници в движението.

Коментари

Новини Варна