IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
15:20 | 10 декември 2022
Обновен: 00:25 | 27 април 2024

Голям интерес към акцията за кръводаряване във Варна

В този момент има единствено недостиг на кръв от група А+

По материала работи: Слав Велев
Голям интерес към акцията за кръводаряване във Варна

Кадър: БНТ

Десетки варненци се включиха в кампания за доброволно кръводаряване, организирана днес и утре в Кръвния център в морската столица. Тя се провежда по инициатива на сдружение "Аз вярвам и помагам". Опашката не намалява от сутринта, предаде БНР.

"Предстоят много празнични дни, предстои януари месец, един от най-тежките месеци за жалост и от гледна точка на кръводарители, а в същото време аз като човек, който съм посещавал отделенията по онкология, виждам, че там няма празник, няма делник. Хората там работят, лекарите работят, пациентите ги има и те имат нужда от постоянно кръвопреливане", заяви Владислав Николов, Сдружение "Аз вярвам и помагам", цитиран от БНТ.

"Наистина е много важно покрай Коледа - 5 дни са празничните дни, покрай Нова година още 4, има само два работни дни, повечето фирми и организации ще пуснат в дълги отпуски и почивки и това няма как да не се отрази на кръводаряването. В този момент единствен недостиг е от А+. Това е групата, в която сме в ограничителен режим на осигуряване на нуждаещите се, ако и желаещите да дарят кръв са и от тази група за нас ще бъде още по-добре", допълни д-р Жанина Йорданова.

Всеки, който иска да се включи в акцията, може да дойде в кръвния център и да дари кръв днес до 15 часа и утре от 9 до 15 часа.

Повече вижте във ВИДЕОТО

Коментари

Новини Варна