IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
15:40 | 18 декември 2022
Обновен: 04:55 | 23 април 2024

Стопаните на блъснатото магаре са възмутени от институциите във Варна

Хората не искат пари, призовават събраните средства да бъдат дарени за благотворителност

По материала работи: Слав Велев
Стопаните на блъснатото магаре са възмутени от институциите във Варна

Милко Вълчев/Кадър: БНТ

Възмущението си от бездействието на институциите изразиха собствениците на магарето, което предизвика смут във Варна тази седмица. Животното беше снимано да се разхожда без надзор по натоварени булеварди и накрая загина, блъснато от влак. Още тогава в социалните мрежи хората се организираха, за да съберат средства и да купят ново магаре на собственика.

Според собствениците, разходката на магарето по варненските улици е било изключително опасно за живота на гражданите.

Институциите не са взели мерки, казват стопаните на Мария, въпреки че от полицията съобщиха, че са пратили патрул, който да издирва животното.

“Много хора, включително и сестра ми са звънели на телефон 112, откъдето им е казвано да си го търсим в полицията”, разказва
пред БНТ Йорданка Вълчева, дъщеря на собственика на магарето:

Магарето е отглеждано в близкото до Варна село Тополи от Милко Вълчев. Възрастният мъж установява във вторник, че животното е откраднато и започва да го търси. Предположението беше, че магарето е изгубило ориентация заради автомобилите и клаксоните, когато се е озовало на улицата. По-късно собственикът разбира, че е убито.

Йорданка Вълчева: “Дали щеше да се прибере и да бъде блъсната от ТИР, от кола. Ние научихме по-късно и реагирахме. Братовчед ми тръгна от Тополи да я издирва. Бях оставила координати да ми звъннат, за да я намерим, но братовчед ми я видя на гарата убита от влак”.

Сега собствениците на магарето призовават хората в социалните мрежи да не събират помощи за купуване на ново животно. Предпочитат парите да отидат за благородна кауза и се надяват институциите да си вършат задълженията съвестно.

Коментари

Новини Варна