IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
17:00 | 19 декември 2022
Обновен: 17:05 | 13 април 2024

Варненски учители създадоха безплатна образователна платформа

Грамотност.bg включва 20 теми по всички учебни предмети, има и видео материали

По материала работи: Слав Велев
Варненски учители създадоха безплатна образователна платформа

Безплатна образователна платформа  Грамотност.bg  създаде екипът на Средното училище „Свети Климент Охридски“ във Варна. Тя е насочена към ученици от началния етап на образование, учители и родители. Идеята е платформата да бъде в помощ на всички за развиване на функционалната грамотност, каза за Радио Варна директорът на училището Петко Петков, тъй като през последните 15 години се наблюдават трудности при четене с разбиране при голяма част от учениците.

Платформата е създадена на база програмите на Министерството на образованието и науката, включва 20 теми по всички учебни предмети, има и видео материали. Може да се ползва по време на учебните часове. 

Съдържанието на платформата е отработено през лятната ваканция в рамките на три седмици с ученици втори и трети клас и учители от СУ „Свети Климент Охридски“, каза още Петко Петков. 

Днес Грамотност.bg може да се ползва свободно и безплатно от всички българи – както у нас, така и в чужбина. Съдържа полезни съвети, практични уроци и стратегии, които са в полза за по-доброто образование на подрастващите.

Коментари

Новини Варна