IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Новини Варна
16:15 | 22 декември 2022
Обновен: 05:02 | 18 април 2024

Пуснаха варненски "готвач" на пико от ареста, бил зле

47-годишният Петър бъркал и продавал наркотици във "Владиславово"

По материала работи: Слав Велев
Пуснаха варненски "готвач" на пико от ареста, бил зле

Снимката е илюстративна

Варненските магистрати определиха марка за неотклонение „домашен арест“ за мъж, обвинен в производство и разпространение на наркотици.

Окръжният съд в града разгледа исканe за определяне на мярка за неотклонение спрямо 47-годишния Петър Н., който е привлечен като обвиняем за производство и разпространение на високорискови наркотични вещества.

Според обвинението, мъжът произвеждал „пико“ в жилището си в ж.к. „Вл. Варненчик“, като често си уговарял срещи в центъра на града. Когато излязъл навън на 20 декември тази година бил проверен от органите на реда. В него били намерени 7 прозрачни пликчета с кристално вещество - метамфетамин. При направеното претърсване на апартамента му били открити електронни везни, върху които имало остатък от открития наркотик, както и различни по вид химикали.

Според НПК, предвиденото наказание за престъплението е „лишаване от свобода“ от 2 до 8 години и глоба от 5 до 20 хиляди лева.

Изправяйки се пред съда Петър Н. видимо изпитваше болки, като адвокатът му посочи, че той страда от дискова херния и му предстояла операция. Заради изключително краткия срок, в който било опредено разглеждането на делото, страната не успяла да осигури наличните документи, за да ги представи пред съда.

След като се запозна със становището на страните и събраните до момента материали по делото, Варненският окръжен съд, прецени че е изпълнено първото законово изискване. Според съдебният състав, налице е обосновано подозрение за съпричастността на 47-годишния мъж към повдигнатото обвинение. Макар да не бяха представени медицински доказателства, наблюдавайки обвиняемия, съдът прецени, че той е в тежко здравословно състояние, което налага лечение. Поради това съображение, Варненският окръжен съд определи втората по тежест мярка за неотклонение – „домашен арест“, която да бъде контролирана с електронно проследяващо устройство. 

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на въззивна проверка.

Коментари

Новини Варна