IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
16:40 | 7 януари 2023
Обновен: 11:25 | 23 март 2024

Топла неделя по морето

Идва дъжд от запад

По материала работи: Слав Велев
Топла неделя по морето

Снимка: Фейсбук/Иван Портних

В неделя, в повечето райони ще преобладава ясно и слънчево време, съобщават от НИМХ - Варна. По-значителни временни увеличения на облачността ще има в Добруджа и по Черноморието, а сутринта на маста, главно по поречието на Дунав, ще е мъгливо. През нощта ще е почти тихо, а утре ще духа слаб, по Черноморието следобед до умерен югоизточен вятър.

Преобладаващи минимални температури между минус 1 и плюс 4 и максимални от 8 до 13 градуса, за Варна минимална около 5, максимална около 11 градуса. Вълнение на морето 1-2 бала. Температура на морската вода 9-10 градуса.

През нощта над по-голямата част от страната ще бъде предимно ясно, а утре - предимно слънчево. По-значителна ниска облачност ще има над крайните източни райони. Ще е почти тихо, в Източна България с до умерен югоизточен вятър.

Минималните температури ще са между минус 4° и 1°, максималните - предимно между 8° и 13°. В София минимална температура около минус 1°, максимална - около 11°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи и ще е по-ниско от средното за януари, сочи прогнозата на НИМХ.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури: 10°-11°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.  

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра - около 7°, на 2000 метра - около минус 1°.

В понеделник преди обяд на повече места в западната част на Дунавската равнина и на Горнотракийската низина ще има мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб, в Източна България до умерен юг-югоизточен вятър. По-късно през деня от запад ще започне бързо увеличение на облачността, а през нощта срещу вторник в западните райони ще завали дъжд.

Във вторник ще бъде облачно. В много райони ще има валежи от дъжд, с голяма вероятност на места количествата ще са значителни. В западната половина от страната вятърът ще се смени със северозападен; ще бъде умерен до силен и ще нахлува студен въздух. Към вечерта със застудяването във високите котловинни полета в Западна България и в западната част на Предбалкана дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. В южните райони на Рило-Родопската област са възможни и гръмотевици.
 

Коментари

Новини Варна