IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
16:40 | 8 януари 2023
Обновен: 21:33 | 26 април 2024

Ясно и топло време в понеделник по морето

Ето къде ще завали сняг у нас

По материала работи: Слав Велев
Ясно и топло време в понеделник по морето

Снимка: Фейсбук/Иван Портних

През нощта ще преобладава ясно време, но след полунощ на места, предимно по Черноморието и по поречието на река Дунав ще се образуват мъгли или ниска слоеста облачност, съобщават от НИМХ-Варна. През деня ще се увеличи високата облачност. Ще духа слаб, a утре умерен югоизточен вятър. Преобладаващи минимални температури между 1 и 6 градуса, максимални от 7 до 12. За Варна минимална температура 6, максимална 9 градуса.

Вълнение на морето 2-3 бала, следобед по северното крайбрежие ще се увеличи на 4. Температура на морската вода 9-10 градуса.

Последните актуализации на регионалния модел SPM сочат, че очакван средиземноморски циклон ще влоши времето през последните дни на първото десетдневие на януари.

Още на 9-и януари ще усетим влиянието на приближаващия циклон.

Около обяд над западните райони ще започне увеличение на облачността и на много места ще падне дъжд, като по-значителни ще са валежите през нощта срещу вторник над Западна и Северозападна България.

През деня във вторник очакваните валежи ще се изместят на изток и ще са по-значителни над планинските райони от Южна България и Черноморието. Не са изключени и слаби гръмотевични бури, пише "Метео Балканс".

Късно следобед във вторник в западната половина от страната вятърът ще се обърне от северозапад и с него ще започне да нахлува студен въздух. Със застудяването в Предбалкан и високите котловинни полета в Западна България дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг.

През нощта срещу сряда над планинските райони от Западна и Централна България и по проходите ще има условия и за навявания.

Коментари

Новини Варна