IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
10:00 | 12 януари 2023
Обновен: 08:23 | 28 април 2024

Параграф 22: Пари има, но чиновници спират ремонта на пътя за Златните

Според кмета под трасето наскоро е изградена канализация

По материала работи: Слав Велев
Параграф 22: Пари има, но чиновници спират ремонта на пътя за Златните

Ремонтът на участък от панорамния път Варна-Златни пясъци до свлачището на Трифон Зарезан и след него до входа на комплекс Ривиера не може да започне, въпреки че през октомври миналата година служебният кабинет отпусна за него 3,7 млн. лв. Причина е отказ на МРРБ да даде зелена улица за дълго чаканата рехабилитация с мотива, че зоната е свлачищна, съобщи кметът на Варна Иван Портних. Спирачката засяга хиляди живеещи в района варненци и туристическия бизнес.

Казусът тип „Параграф 22“ определят две алинеи в чл. 96 от Закона за устройство на територията, които спешно се нуждаят от законодателни корекции, коментира зам.-кметът Христо Иванов. Ремонт не може да бъде направен дори и в участъците, които вече са укрепени от държавата и са въведени в експлоатация и въпреки докладите на „Геозащита“, че няма потенциален риск от проблеми по тях, поясни той. Според кмета под трасето наскоро е изградена канализация, но според законовите разпоредби няма как пътната настилка да бъде ремонтирана.

Коментари

Новини Варна