IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
11:00 | 16 януари 2023
Обновен: 04:43 | 24 април 2024

Спипаха "готвач" на дрога във Варна

Арестуваха 16-годишна варненка с цигара трева

По материала работи: Слав Велев
Спипаха "готвач" на дрога във Варна

Снимката е илюстративна/АРХИВ/МВР

Преди дни, при проведена специализирана полицейска операция от служители на Второ РУ, е задържан 35-годишен жител на гр. Варна, приготвящ и разпространяващ наркотични вещества. След последвалите процесуално-следствени действия в прилежащия към жилището гараж на варненеца, са намерени и иззети пакетчета с кристалообразно вещество, електронна везна и два броя стъкленици за съхранение, съдържащи химикали.

Нарушителят е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство и е предаден на прокуратурата.

По същото време, служители на Първо и Трето РУ са задържали 27-годишен жител на гр. Мездра и 16-годишна варненка. В тях са намерени пликче с бяло кристално вещество и един брой саморъчно свита цигара от суха тревиста маса. От направената експертна справка е установено, че кристалното веществото е амфетамин, а цигарата - марихуана.

Притежателите на наркотичните вещества са вкарани в ареста за срок до денонощие.

По случаите са образувани бързи производства.

Коментари

Новини Варна