IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
14:45 | 19 януари 2023
Обновен: 18:54 | 26 април 2024

Бивш лидер на ИТН във Варна стана съветник на депутат на Янев

Само петима варненски местни народни избраници имат нещатни сътрудници

По материала работи: Слав Велев
Бивш лидер на ИТН във Варна стана съветник на депутат на Янев

Бившият областен координатор на „Има такъв народ” за Варна Александър Тодоров съветва депутата от „Български възход” Александър Николов. Проверка на Дарик показа, че името му е посочено на сайта на парламента като нещатен сътрудник на народния представител от морския град по въпросите на икономиката и енергетиката, предаде Дарик

Александър Тодоров оглави варненска структура на ИТН след нейното основаване. Той беше депутат в 46-то Народно събрание. След последните избори през есента на миналата година подаде оставка. 

Част от ИТН беше и Александър Николов. Като номинация от партията в началото на миналата година той беше назначен за зам.-областен управител на Варна. На парламентарни вот през октомври оглави листата на „Български възход” в морския град и влезе в народното събрание. Като депутат той ползва и съветите на Мирослава Вълкова по правните въпроси.

Само още четирима варненски депутати ползват съветите на нещатни сътрудници. Съпредседателят на „Демократична България” Атанас Атанасов е консултиран от бившия служител на ДАНС Веселин Марков по вътрешна сигурност и обществен ред, от Наталия Димитрова за връзките с обществеността и организационните въпроси и от Емил Мачиков по координационната дейност. 

Зам.-председателят от ГЕРБ Даниел Митов е съветван от Димитър Стоянов в законодателна дейност, а от колегата му Красен Кралев – от Ванина Колева за връзките с обществеността.

Павел Христов от ГЕРБ ползва съветите на бившия депутат от партията Красимир Велчев в областта на транспортна политика и на собственика на завода за стъкло „Ихом” в Белослав Данко Калчев в сферите на регионалното развитие, енергетиката и местната власт. 

Коментари

Новини Варна