IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
10:15 | 27 януари 2023
Обновен: 15:58 | 23 април 2024

Хванаха опасен рецидивист, избягал от затвора във Варна

Корекома от Провадия бил преместен от затворническото общежитие в Разделна

По материала работи: Слав Велев
Хванаха опасен рецидивист, избягал от затвора във Варна

Затворническото общежитие в Разделна/Снимка: БНТ/АРХИВ

На 25 януари, в рамките на специализирана полицейска операция, е задържан 40-годишен извършител на тежки криминални престъпления и обявен за общодържавно издирване. Мъжът е избягал предния ден от затвора, където е изтърпявал наказание „лишаване от свобода“. Отведен е отново зад решетките, а по случая е образувано досъдебно производство.

 

Лишения от свобода с инициали Б.В.А по прякор Корекома от Провадия преди време е бил преместен от затворническо общежитие Разделна в Затвора – Варна, поради висока степен на обществена опасност и с цел да бъдат спазени мерките за изолация и охрана, след прекратено прекъсване на изтърпяване на наказанието от Окръжна прокуратура Варна, точно заради получена информация за подготвяно бягство, информира "Проватон".

В последствие лишения от свобода, със Заповед на Началника на Затвора -Варна, отново е върнат в общежитието, където веднага започва работа и няколко дни след това осъществява бягството си през работната зона.

Затворници с профила на Корекома по принцип не се извеждат на работа. Необяснимо е защо веднага е изведен на работа и то в условиятя на затворническо общежитие.

По случая тече проверка.

Коментари

анонимен ( преди 1 година )
Знаят че ще бяга а пък го пуснали да работи. Сега да видим кого ще изгорят
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
анонимен ( преди 1 година )
Прекъсването му е прекратено защото е извършил обир
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна