IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
13:15 | 27 януари 2023
Обновен: 18:22 | 17 април 2024

3 големи класирания ще има в детските ясли във Варна

За втора поредна година малчуганите влизат по водещ критерий - адрес

По материала работи: Слав Велев
3 големи класирания ще има в детските ясли във Варна

Снимка: Община Варна

Трите големи класирания за целодневен прием през 2023 година в детските ясли във Варна ще бъдат на 31 май, 20 юни и 11 юли. Електронната система за прием ще бъде отворена на 2 май, а приетите деца ще влизат поетапно от 01.09.2023 г. по предварително изготвен график от директора на съответното детско заведение. През останалите месеци от годината ще се обявяват извънредни класирания при наличие на освободени места. Графикът на дейностите за прием вече е публикуван ТУК в секция „Класиране“, съобщиха от дирекция „Здравеопазване“ към Община Варна. 

За втора поредна година децата се класират по водещ критерий - адрес на детето, като малчуганите, чийто постоянен или настоящ адрес е в административния район на яслата, ще получават по 100 точки, а ако двата адреса (постоянният и настоящият) съвпадат, ще се дават допълнителни 10 точки. Деца с постоянен или настоящ адрес на територията на община Варна ще ползват предимство от 10 точки по допълнителен критерий.

Както и досега, допълнителни точки ще получават децата с работещи родители, от многодетни семейства, със заболявания с и над 50%, съгласно Наредбата за медицинска експертиза. С предимство остават близнаците, сираците и полусираците, деца, чийто брат/сестра посещават детската ясла, деца от приемни семейства или с неизвестен родител, посочват още от ресорната дирекция.

Коментари

11g 23g ( преди 1 година )
rate down comment 0 rate up comment 1
Новини Варна