IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Новини Варна
17:16 | 27 януари 2023
Обновен: 11:29 | 29 март 2024

Полицията и прокуратурата с подробности за убийството на жена във Варна

Открили трупа в септична яма, в имот на "Траката", собственост на убиеца

По материала работи: Слав Велев
Полицията и прокуратурата с подробности за убийството на жена във Варна

Снимката е илюстративна/АРХИВ

Полицията и прокуратурата излязоха с подробности за зловещото убийство на млада жена във Варна, което бе разкрито днес.

На 27 януари., при извършено  претърсване,  във връзка с издирване на обявена за безследно изчезнала 31-годишна варненка, е открито тялото на същата. То е било намерено във вилен имот в местност "Траката" във Варна, обитаван от 39-годишен мъж, с когото жертвата е поддържала интимни отношения. Събрани са доказателства за съпричастността на варненеца към извършеното престъпление. Същият  е задържан за срок до 24 часа.

На 07.01.2023г. е подадено заявление от майката на младата жена, че  дъщеря ѝ е в неизвестност от 01.01.2023г. Провеждани са множество оперативно- издирвателни мероприятия за установяване местонахождението ѝ и са събрани достатъчно данни, че изчезналата е станала жертва на престъпление. Образувано е досъдебно производство и е  извършено претърсване в имота на ул. "16-та", обитаван от извършителя. В същият служителите на реда са открили жертвата в добре замаскирана стара, септична яма, имитираща горичка.

Окръжна прокуратура – Варна привлече към наказателна отговорност 39-годишен мъж във връзка с извършено тежко криминално престъпление – умишлено убийство. Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия случая прокурор, с оглед довеждането му пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Работата по доказване и документиране на престъплението продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура във Варна.

Коментари

Новини Варна