IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
17:00 | 31 януари 2023
Обновен: 05:16 | 23 март 2024

Моторист, беглец от полицията, се отърва с "условна"

Друг плати 600 лв., карал с табели, издадени за кола от друга марка и модел

По материала работи: Слав Велев
Моторист, беглец от полицията, се отърва с "условна"

Снимката е илюстративна

Двама водачи получиха наказания за престъпления по транспорта

По силата на постигнато между страните и одобрено от Районен съд – Варна споразумение, 26-годишен мъж бе признат за виновен за управление на нерегистриран по надлежния ред мотопед. От неустановено лице той си закупил мотопед без регистрационни табели, не го регистрирал в сектор „Пътна полиция“, но бил засечен да го управлява през нощта на 28 юни миналата година във Варна. Тогава, при подаден му сигнал от автопатрул да спре за проверка, подсъдимият се опитал да избяга през тревни площи, загубил контрол над мотопеда и паднал. При последвалата проверка се установява, че подсъдимият освен това е неправоспособен водач на МПС.

За извършеното престъпление по чл. 345 ал.2 Наказателния кодекс, 26-годишният подсъдим трябва да изтърпи наказание пробация за срок от 6 месеца, с периодичност два пъти седмично на задължителната регистрация по настоящия адрес и провеждане на задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия период.  

В друго съдебно производство, за управление на автомобил с поставени регистрационни табели, издадени за кола от друга марка и модел – престъпление по чл. л.345 ал.1 от НК, 28-годишен водач, неосъждан досега, бе наказан с глоба в размер на 600 лева. Деянието е установено при проверка на пътя на 22 август 2021 г. 

Одобрените от съда споразумения са окончателни.

Коментари

Новини Варна