Варна 13°
fallback
Новини Варна
14:20 | 5 февруари 2023
Обновен: 22:46 | 29 април 2024

Бурният вятър нанесе щети на сградата на Младежкия дом във Варна

Бъдете бдителни за падащи предмети по тротоарите и улиците в града

По материала работи: Слав Велев

Снимка: Черно море/АРХИВ

Бурният вятър в морската столица нанесе щети, като стана причина за откъсването на парапета на Младежкия дом. Тротоарът на място е отцепен за пешеходци, установи проверка на Радио Варна на място. По-рано днес екип на РСПБЗН – Варна са отстранили повредената част от парапета. 

Към 13:00ч. няма отменени полети на Летище Варна, съобщават от аеропорта. По-рано днес имаше закъснения на три от сутрешните полета. 

Няма сериозни материални щети вследствие на бурния вятър във Варна, съобщава дежурният в Община Варна. На много места в морската столица има паднали клони, получен е сигнал и за проблем с покрива на сградата на старата ЖП гара, както и с този на Младежкия дом във Варна заради силните поривите на вятъра.  

Бъдете внимателни докато се движите по тротоарите в града, тъй като поривите на вятъра достигат до 20 м/сек., което може да причини падането на различни предмети от тераси, счупване на клони от дървета и други материални щети. 

Вятърът, отрицателните температури и снеговалежът, макар и лек, са създали сериозни проблеми по пътя Варна-Добрич, алармираха шофьори до Moret.net.

По думите им пътят е необработен и непочистен, има заледени и заснежени участъци. На места е силно намалена и видимостта.

От пътните управления във Варна и Добрич съобщават, че няма затворени пътища към 13:00ч. Те са проходими при зимни условия. 

Автор на статията:
Слав Велев
варна време днес щети вятър покрив бурен вятър Младежки дом
0 коментара
fallback
fallback