IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Новини Варна
10:00 | 12 февруари 2023
Обновен: 14:50 | 5 май 2024

Над 400 души са дарили за пострадалите от земетресенията в ДКС Варна

Не носете повече дрехи, обувки и храна! Трябват палатки и отдяла

По материала работи: Слав Велев
Над 400 души са дарили за пострадалите от земетресенията в ДКС Варна

Снимка: Община Варна/АРХИВ

Над 400 души са донесли дарения в центъра за събиране на помощи за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия, открит от общината на територията на Двореца на културата и спорта във Варна.

Потокът от хора не спира и в съботния почивен ден. Помощите се опаковат според изискванията на БЧК, помагат доброволци от целия град.

45 кашона с одеяла, спални комплекти, женски, детски и мъжки дрехи и обувки, както и хигиенни принадлежности дариха за два дни 125 варненци за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия в сградата на БЧК и се сортират и опаковат от доброволци. Акцията продължава на ул. „Братя Шкорпил” 3 от 9,30 до 16,30 ч.

От центъра за помощ за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия в ДКС благодарят на варненци за огромната съпричастност. Вече е събрано голямо количество дрехи, затова оттам призовават гражданите да не носят повече дрехи, обувки и храна!

Има нужда само от топли завивки, по възможност нови, и от зимни палатки, съобщиха от центъра в "Спортна зала".

Всички дарени до момента стоки, които са нови и с етикети, се опаковат в кашони по изискване на Българския червен кръст. Очаква се днес кашоните да бъдат приети от БЧК. За останалите стоки се търсят други организации с осигурен транспорт.

Желаещите да направят дарение за бедстващите хора могат да го направят и в пункта в Двореца на културата и спорта, който работи без почивен ден от 8 до 19 ч.

Чуйте повече в репортажа на Даниела Стойнова ТУК

Коментари

Новини Варна