IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
12:53 | 3 юни 2015
Обновен: 09:04 | 23 март 2024

Дават 600 хил. лева за ремонт на фрегата „Дръзки“

Целта е осигуряване безопасната експлоатация и използване на кораба в операции и мисии на НАТО

По материала работи: manager
Дават 600 хил. лева за ремонт на фрегата „Дръзки“

МО ще ремонтира фрегатата “Дръзки”, като за целта ще извади от свития си бюджет 600 000 лв. Това става ясно от обявена обществена поръчка, с която се търси изпълнител на задачата. Военното ведомство поставя срок от 3 месеца за извършване на ремонтните дейности и изисква поне една година гаранция след това. Целта е осигуряване безопасната експлоатация и използване на кораба като деклариран за участие в операции и мисии на НАТО, уточнява се в документацията.

 

Едни от основните работи, които се очаква да бъдат извършени от изпълнителя, е възстановяването на антикорозионното и противообрастващо покритие на корпуса, за да се спре ръждата по бойния кораб, който е произведен в края на 70-те години на миналия век и бе закупен за ВМС през 2005 година от Белгия.

 

Това ще става с полагане на боя, за която изрично пише, че трябва да бъде “химически съвместима” със сегашното покритие и да осигурява защита поне за три години напред. Предвижда се още да се направи ремонт и на подводната част, валовите линии, гребните винтове и рулевото устройство на кораба.

 

Коментари

Новини Варна