IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
16:15 | 13 февруари 2023
Обновен: 18:25 | 1 май 2024

Преглеждат безплатно слуха и вестибуларния апарат във Варна

Необходимо е предварително записване

По материала работи: Слав Велев
Преглеждат безплатно слуха и вестибуларния апарат във Варна

Снимка: МУ

За трета поредна година Медицинския университет във Варна се включва в отбелязването на Световния ден на слуха с безплатни медицински прегледи за откриване на нарушения на слуха и проблеми с вестибуларния апарат. Прегледите ще се извършват от 13 февруари до 2 март в Аудио-вестибуларната лаборатория в Университетския медико-дентален център на МУ-Варна. Необходимо е предварително записване на телефони 0882 413 456 или 052 677 299.

Прегледите ще се осъществяват от екип квалифицирани лекари, сред които е и един от водещите специалисти по оториноларингология проф. д-р Марио Милков. Той коментира, че проблемите с ушите и слуха са сред най-често срещаните и целта на подобни инициативи е да се насочи вниманието на обществеността към грижата за слуха при всички възрасти – универсален скрининг при новородени, превенция на слуха при подрастващи и подобряване на качеството на живот при възрастни хора с намален слух. 

Коментари

Новини Варна