IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:35 | 16 февруари 2023
Обновен: 12:13 | 19 април 2024

Арестуваният крадец на чанти в центъра на Варна, блудствал с една от жертвите си

32-годишният Веселин М. има 16 предишни осъждания

По материала работи: Слав Велев
Арестуваният крадец на чанти в центъра на Варна, блудствал с една от жертвите си

Снимката е илюстративна/АРХИВ

Арестуваният крадец на чанти в центъра на Варна, за който ИА "Черно море" информира по-рано днес е извършил блудство с една от жертвите си, разкриха от държавното обвинение в града.

Най-тежката мярка за процесуална принуда – „задържане под стража“ определи Варненският окръжен съд на 32-годишния Веселин М. Той е привлечен към наказателна отговорност за извършен грабеж, за който употребил сила, както и за блудство с пострадалата жена.

Според обвинението, на 13 февруари тази година, Веселин отнел дамска чанта, в която имало 15 лева, като спрямо нападната жена извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление. Грабежът е извършен в условията на опасен рецидив. И за двете престъпления е предвидено наказание „лишаване от свобода“ повече от 5 години, поради което деянията се определят като тежки.

Веселин М. има 16 предишни осъждания, предимно за престъпления срещу собствеността, като последната му присъда е за деяние срещу личността.

След като разгледа събраните до момента доказателства, Варненският окръжен съд прецени, че от тях може да се направи обосновано подозрение за съпричастност на Веселин М. към престъпленията, за които е привлечен като обвиняем. Съдебният състав счете, че има риск той да извърши престъпление, като по този начин е изпълнено и другото законово изискване за определяне на най- тежката мярка за неотклонение. Изводът се подкрепя от тежестта на престъпленията, извършването им в условията на опасен рецидив и многобройните предишни осъждания на 32-годишния мъж. Поради наличието на всички законови предпоставки, Варненският окръжен съд определи мярка за неотклонение „задържане под стража“, като единствената подходяща спрямо Веселин М.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване.  

Коментари

Истината ( преди 1 година )
Така написана статията за грабежа човек може да си помисли че парите в чантите са на съдъ които си ти иска в пълния размер.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна