IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
11:15 | 21 февруари 2023
Обновен: 16:56 | 28 април 2024

Румънци опитаха да отлетят от Варна за Великобритания с над 1800 кутии цигари

Общо 6258 кутии цигари са задържани от митническите служители на Летище Варна само от началото на годината

По материала работи: Слав Велев
Румънци опитаха да отлетят от Варна за Великобритания с над 1800 кутии цигари

Снимка: Агенция „Митници“

Над 1800 кутии цигари в багажа на четирима румънски задържаха митническите служители на Летище Варна. Това съобщиха за ИА "Черно море" от Агенция „Митници“.

 „Туристите“ са пътували с полет за Ливърпул, Великобритания. При извършената митническа проверка е установено, че четиримата пътници са пренасяли в багажа си съответно 590, 460, 394 и 360 кутии цигари с различни търговски марки. Задържаните тютюневи изделия са с валиден български акцизен бандерол, но са пренасяни в нарушение на митническото законодателство.

Срещу четиримата румънски граждани са съставени актове по Закона за митниците.

Общо 6258 кутии цигари са задържани от митническите служители на Летище Варна само от началото на годината в багаж на пътници, но това е първи случай с нарушители чужди граждани.

От Митница Варна напомнят на пътниците, пътуващи с въздушен транспорт, че могат да изнасят от страната до 40 кутии цигари с български бандерол, ако пътуват за друга държава членка на ЕС, и до 10 кутии цигари, ако пътуват за трета страна. Пътуващите следва да се запознаят и с правилата в приемащата държава, където лимитите могат да бъдат по-рестриктивни. Пътници, които пренасят количества над лимита, подлежат на глоба, а цигарите предмет на нарушение се задържат.

Коментари

Новини Варна