IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
13:30 | 21 февруари 2023
Обновен: 13:31 | 17 април 2024

Костадинов е водач на листата на „Възраждане“ за Варна

Коста Стоянов e втори, трети е студентът-спортист Светослав Тодоров

По материала работи: Слав Велев
Костадинов е водач на листата на „Възраждане“ за Варна

Костадин Костадинов/Снимка: Фейсбук/АРХИВ

Днес в офиса на „Възраждане“ във Варна се проведе пресконференция, на която бяха представени кандидатите за Народни представители на „Възраждане“ за 3 МИР Варна.

На пресконференцията присъстваха д-р Костадин Костадинов – председател на „Възраждане“ и народен представител от 47-то и 48-то Народно събрание, инж. Кост Стоянов – народен представител от 48-то Народно събрание и председател на постоянната комисия по  регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и общинските съветници от групата на „Възраждане“ в Общински съвет – Варна, Юлиян Губатов и Веселин Вешев   които също  са част от листата с кандидати на политическата организация.

Кратко представяне на кандидатите на „Възраждане“:

Коста Стоянов -втори - идеолог и председател на „Възраждане“. Завършил е Балканистика във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий" през 2002 г. и Право, пак там, през 2011 г. През 2017 г. защитава докторска дисертация в Института по етнология и фолклористика с Етнографски музей на Българската академия на науките. Автор е на книги и филми с историческа тематика и на  учебник по Родинознание за 1-ви до 4-ти клас. Народен представител от 47-то и 48-то Народно събрание и председател на постоянната комисия по политиките за българите извън страната  в 48 -то Народно събрание.

инж. Коста Стоянов  - магистър по „Промишлено и гражданско строителство” от УАСГ – София, магистър по спортен мениджмънт от НСА – София. Работил е като директор в редица дирекции към община Бяла, зам.-кмет, както и общински съветник в града. Народен представител от 48-то Народно събрание и председател на постоянната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

Светослав Тодоров -  студент  в Юридически факултет на Варненски свободен университет, специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред“. Активен спортист от дете, състезавал се е както за училищните, така и за професионални отбори по волейбол.

Никола Димитров – с висше образование,  предприемач. Народен представител от 47-то и 48-то Народно събрание.

Веселин Вешев - дългогодишен състезател по вдигане на тежести, треньор и съдия. Шампион и рекордьор по вдигане от лег и силов трибой. Състезатели, които е е тренирал,  са постигали високи постижения и са част от спортния елит на България. От няколко години е предприемач, занимава се със селско стопанство като  развива малко стопанство. Познава добре проблемите и перспективите пред агросектора. Общински съветник първи мандат в град Варна.

Юлиян Губатов - завършил е бакалавър и магистър в Икономически университет Варна със специалност Счетоводство и контрол.  Развива се професионално в сферата на  финансите. Общински съветник първи мандат в гр. Варна.

Дилян Григоров - по професия е часовникар.  Има завършено образование: зъботехник (2012-2015) - професионален бакалавър  дипломиран от МУ Варна "Д-р Параскев Стоянов" и часовникар (2017-2020) - дипломиран в Германия от швейцарската академия по  часовникарство "WOSTEP Neuchatel".

Светослав Йорданов – развива се в сферата на строителството и  е участвал в изграждането на знакови сгради в родния си град. От 2001 г. работи в сферата на вертикалния транспорт и притежава най-високата степен на правоспособност в сектора, а от 2009 г. е част от водеща световна компания, специализирана в продажба, производство, монтаж и сервиз на съоръжения за вертикален транспорт.

Диян Атанасов  - Завършил е Технически Университет със специалност магистър „Инженер по Автоматизация”. Работи по специалността. Познава добре производствения сектор и ще се бори за по-тясна връзка между професионалното образование и бизнеса.

Станислав Стоянов - Завършил е приложна лингвистика с френски и испански езици във ВТУ „Св.св.Кирил и Методий”, магистър е по „Европейска публична администрация” от Университета в белгийския град Лиеж. Работи като бизнес анализатор. Народен представител от 48-то Народно събрание.

Галин Иванов - от гр. Аксаково, председател на структурата на Възраждане в града. Завършено образование - НШЗО „Христо Ботев” - гр. Плевен. Ръководи компания от частния сектор.

Кремена Пашова - родена и израснала в град Варна. След завършване на езикова гимназия прекарва пет години в Германия. Там работи и учи, като през 2008 година любовта към родината и семейството ѝ я връщат отново в България. Висшето си образование завършва в Икономическия университет със специалност „Туризъм‘‘. По време на образованиeто си работи две години в организационната дейност на Варненска туристическа камара. Владее  немски и английски език. В момента е във финансовия отдел на немска фирма, занимаваща се с внедряване и поддръжка на софтуер в енергийния бранш.

Никола Македонски -  бакалавър и  магистър, от Технически Университет във Варна.  През 2018 год. придобива научна степен "доктор". От 2011 год. до този момент работи като преподавател с академична длъжност "главен асистент" в катедра "Електроснабдяване и електрообзавеждане" на ТУ-Варна.

Ивайло Хъневски – морски капитан

Велин Сербезов - завършил е  специалност „Стопанско управление” в Икономически университет - Варна. Работил е повече от 20 години в Параходство БМФ. Над 10 години работи в управлението на имоти. 

Ваня Иванова  - завършила Икономически Университет Варна. Живяла дълго време във Великобритания, завръща се в родния град, където започва работа в общинската администрация като счетоводител на бюджетните дейности и на проектите. В момента е главен счетоводител на институции в  град Бяла. Секретар е  на структурата на „Възраждане“ в града.

Георги Георгиев - служител в частна фирма. Той е един от учредителите на Възраждане. Творец, един от водещите зографи на Възраждане. Участвал в реставрацията на множество паметници от  културно-историческо наследство.

Павлин Пенев - магистър Електроинженер, специалност „Електрообзавеждане и електроснабдяване на кораба. Притежава всички необходими квалификации за работа по морски и сондажни съоръжения. Работи в корабостроителни заводи в България и Сингапур като инженер-изпитател. С опит в международен търговски флот като корабен електромеханик. Последните 20 години работи по сондажни проекти в Източна Азия, Близък Изток, Австралия, Западна Африка и Средиземно море като началник електроотдел.

Венцислав Георгиев - изучавал туристически мениджмънт в Българо-холандски колеж. Предприемач от 1990 г, преминал през сферите на  търговия, производство и услуги.

Димитринка Дамянова – с Висше техническо образование, от Технически университет Варна.

Георги Геров – с висше образование в ИУ – Варна. Занимава се с частен бизнес в в сферата на туризма.

Дияна Неделчева – от град Провадия, председател на структурата на Възраждане в града.

Диана Вълчева - работи в частния сектор.

Димитър Моллов - бакалавър и магистър икономист със специалност „Международни икономически отношения”. Живее в САЩ през периода 2011 г.-2017 г., като „Възраждане“ е причината да се върне в България.

Николай Христов -  работи в сферата на строителството.

Коментари

Новини Варна