IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
16:30 | 21 февруари 2023
Обновен: 19:58 | 19 април 2024

Още месец и половина мъки в "Левски" заради ВиК-ремонта на улица "Прилеп"

Затворените улици, проблемите с придвижването и безводието в района продължават до пролетта

По материала работи: Слав Велев
Още месец и половина мъки в "Левски" заради ВиК-ремонта на улица "Прилеп"

Снимка: Google карти

52 календарни дни ще се изпълнява ВиК-проектът в района на варненската улица "Прилеп". Считано от 13 февруари. Това заяви за Радио Варна Сава Коев е ръководител на големия ВиК- проект, който вече се реализира в морската столица от средата на този месец.

Впоследствие улицата ще бъде преасфалтирана от Община Варна.

Той коментира многобройните сигнали на варненци, особено от района на ул. ”Прилеп”, тъй като затворените улици създават проблем за придвижването им.

Маршрутът на няколко автобусни линии във Варна е променен заради изпълнението на проекта от 11.02.2023 г.

Засегнати са линии 10,(10А), 12, 13, (13А) и 23 на градския транспорт.

За линия 10 – след спирка "Янко Михайлов“ автобусите завиват наляво по бул. "Цар Освободител“, обслужват спирки "Струга“ и "Победа“, на светофара завиват надясно по бул. "Христо Смирненски“ и се включват по утвърдения си маршрут –  спирки "Вятърна мелница“, "Роза“, "Хаджи Димитър“. Не се обслужва спирка "ВиК“ на ул. "Прилеп“.

За линия 12 – не се обслужват двупосочно спирки "ВиК“ на ул. "Прилеп“, "Вятърна мелница“ и "Подвис“ на бул. "Христо Смирненски“.

За линия 13 – не се обслужва спирки "Бл. 22“, "Нов корпус на ИУ“, "Железни врата“. Линията преминава по ул. "Дубровник“ и ще обслужва спирка "Военна болница“ на улица "Дубровник“.

Линия 23 – след спирка "Янко Михайлов“ автобусите завиват наляво по бул. "Цар Освободител“, ще обслужват спирки "Струга“ и "Победа“, на светофара завиват надясно по бул. "Христо Смирненски“ и от кръстовището с ул. "Прилеп“ се включват по утвърдения си маршрут към с. Каменар.

Проектът включва строително-монтажните работи за доизграждане на канализационна мрежа в селищни образувания Изгрев, Кочмар, Сълзица, Пчелина и Сотира и бул. "Хр. Смирненски“. "В тази връзка ще бъдат затворени за движение двупосочно ул. "Прилеп“ – от Т-образното кръстовище на локалното платно на бул. "Левски“ до бул. "Христо Смирненски“, и бул. "Хр. Смирненски“ до кръстовището с ул. "Дубровник“, посочват от "Градски транспорт“.

Коментари

Новини Варна