IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
10:40 | 24 февруари 2023
Обновен: 06:58 | 24 април 2024

"Възраждане" погна бараките в Морската градина на Варна (ВИДЕО)

Част от Oбщинския съвет е лоби на местни олигарси, заяви кандидат - депутатът Коста Стоянов

По материала работи: Слав Велев
"Възраждане" погна бараките в Морската градина на Варна (ВИДЕО)

Коста Стоянов. (вдясно) на инспекция със съпартиеца си Юлиян Губатов в Приморския парк на Варна/Снимка: "Възраждане"

"Възраждане" ще провери дали са спазени всички правила за поставяне на павилиони в Морската градина във Варна. Това заяви председателят на постоянната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление в 48-то Народно събрание и настоящ  кандидатът за  народен представител от  листата на "Възраждане" за Варна - Коста Стоянов. Той посочи, че до общинските съветници от групата на "Възраждане" в местния парламент е бил изпратен сигнал от граждани, които не са съгласни да бъдат поставени нови павилиони, при това на най-оживените места в Морската градина - входа към градината до Аквариума и на централната алея, след мостчето на влюбените.

"Налага се да намираме информация от медиите, които сигнализираха, че още миналата година, е бил поставен първият такъв павилион  до подлеза на Двореца на културата и спорта.  И ако с появата си той не предизвика интереса и възмущението на варненци, то другите два станаха обект на коментари и допитвания както в социалните мрежи, така и в медийното пространство. Какво разбрахме до момента, при това не от Община Варна, а от медиите? 

Решението за поставяне на павилиони в Морската градина е взето още миналата година, а зад него стоят община Варна, oбластна администрация и Министерството на културата. Съставена е специална комисия от четирима общински съветници и един представител на общинската администрация, начело на която е избран общинският съветник от новосформираната група  в Общински съвет - Варна", коментира още Стоянов. 

Той посочи, че гражданите, които са се обърнали към "Възраждане" подозират, че тази част в Oбщинския съвет е лоби на местни олигарси и е добре мотивирана от същите да работи за нечии частни интереси. 

Коментари

Валентин Йорданов ( преди 1 година )
По лесно е да поставиш павилион в Морската градина, отколкото фургон за лични нужди в собствения си имот, особенно ако е в район Владиславово
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 3
Ivanova ( преди 1 година )
Винаги има хора, които са недоволни от всичко и са против всичко,но я ги накарайте те да направят нещо.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 3 rate up comment 0
Новини Варна