IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
15:00 | 24 февруари 2023
Обновен: 19:42 | 1 май 2024

Пренасочват дрехите и храните, събрани във Варна за Турция, към Сирия

В момента са необходими семейни палатки за временно настаняване в пострадалите региони

По материала работи: Слав Велев
Пренасочват дрехите и храните, събрани във Варна за Турция, към Сирия

Снимка: БЧК/АРХИВ

Над 3,5 млн. лв. са събрани до момента в Националната кампания в помощ на пострадалите от катастрофалното земетресение в Турция и Сирия, като в тази сума влизат и средствата от изпратени смс-и на единния номер. Това обяви във Варна генералният директор на БЧК проф. Красимир Гигов, предаде "Дарик".

Българският Червен кръст продължава да предоставя хуманитарна помощ за пострадалите от природното бедствие. Към момента са необходими семейни палатки за временно настаняване в пострадалите региони, посочи проф. Гигов.

Помощта под формата на нови дрехи и храни ще бъде пренасочена основно към Сирия, тъй като за Турция вече са изпратени доста неща. За Турция се изпраща и чисто финансова помощ, тъй като е голяма страна, има запазени производствени мощности и когато има финансова подкрепа, тя може да произвежда точно това, което ѝ е необходимо, обясни генералният директор на БЧК.

Във Варна проф. Красимир Гигов присъства на годишното отчетно събрание на Областната организация на БЧК.

Коментари

Новини Варна