IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
12:00 | 28 февруари 2023
Обновен: 14:53 | 18 април 2024

33 са вече задържаните във Варненско в акция "Автоджамбази" (СНИМКИ+ВИДЕО)

Към момента са проверени 10 автоморги и сервизи, както и 6 автокъщи

По материала работи: Слав Велев
33 са вече задържаните във Варненско в акция "Автоджамбази" (СНИМКИ+ВИДЕО)

Снимки: ОД на МВР - Варна

33 лица са вече задържани в мащабната операция срещу автокрадците се провежда във Варна и областта в момента.

Операцията е разпоредена от главния секретар на МВР и зам.  главния прокурор на Република България. Действията се осъществяват от ранните часове днес от служители на ОДМВР – Варна и на прокуратурата. За съпричастност към престъпления, свързани с автокражби, на този етап са задържани 33 лица. Към момента са проверени 10 автоморги и сервизи в цялата област и 6 автокъщи.

Извършват се претърсвания на множество адреси и леки автомобили. Иззети са наркотици, заготовки за автомобилни ключове, GPS устройства, мобилни телефони, къртачи, технически устройства с УБД букси, патрони за врати на леки автомобили, пластини за изработка на ключове, метална каса, компютри.

Действията на полицията ще продължат до отпадане на необходимостта.

Обект на проверки и разследване са криминално проявени с прякорите Бабичката, Шумахера, Лъвицата, Черния, Белязания, сочи още първоначалната информация.

Екипи от прокурори, следователи и полицаи са влезли и в няколко сервиза в Пернишко, за които се предполага, че са ползвани за "разфасоване" на крадени в столицата автомобили. Жандармерия има и пред няколко автокъщи в Дупница. 

Коментари

Madurko ( преди 1 година )
Смешници. Оставиха ги да перат пари с години, изведнъж много се размърдаха. Палячовци.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 1
Новини Варна