IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
12:40 | 28 февруари 2023
Обновен: 19:58 | 28 април 2024

Плащаме 2 лв. допълнително за пластиката на картата за градския транспорт във Варна

Увеличението влиза в сила от 1 март

По материала работи: Слав Велев
Плащаме 2 лв. допълнително за пластиката на картата за градския транспорт във Варна

От 1 март ще се заплаща пластиката за електронните карти, използвани в автоматизираната билетна система на град Варна, съобщиха от общинското предприятие ТАСРУД.  

Плащането ще е еднократно при първо закупуване, а след това същата карта ще може да се презарежда.

Цената на пластиката е 2,00 лв. за всички видове електронни карти. Тя ще се заплаща еднократно при първоначалното купуване. Картите могат да се презареждат многократно, като при последващи презареждания на картата (пластиката) тази сума не се дължи.  

При първоначално закупуване на електронна карта цената ще е 2,00 лв. допълнително към съответния абонаментен план или предплатен пакет, посочват от ТАСРУД.

Предплатената карта се купува в пунктове за продажба. Тя може да се презарежда както в пунктовете за продажби на карти, така и в машините на спирките и в машините в превозните средства.

Цената на презареждането на предплатен пакет е 10,00 лв., при което се получават 11 часа времепътуване. При използването на тази карта е необходимо да се маркира на валидатора в автобуса/тролейбуса съответната цена от 1,00 лв., 1,50 лв. и 4,00 лв., в зависимост от времепътуването, което е избрано.

Коментари

11g 23g ( преди 1 година )
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна