IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Избори 2023
10:15 | 1 март 2023
Обновен: 11:16 | 25 април 2024

Регистрираха за вота Марешки, но под условие

Лидерът на "Воля" се явява като независим кандидат

По материала работи: Слав Велев
Регистрираха за вота Марешки, но под условие

Веселин Марешки/Черно море

Районна избирателна комисия Варна регистрира Веселин Найденов Марешки като независим кандидат за народен представител в изборите насрочени на 2 април 2023 г.

Регистрацията е под условие на неприключила проверка на списъка с подкрепящи го избиратели, уточняват в решението си с вчерашна дата от РИК - Варна, предаде "Морето.net".

В решението се се посочва, че до крайният срок за регистрация независими кандидати за народни представители в изборите насрочени на 2 април 2023 г., в РИК - Варна не е постъпил Протокол от ТЗ на ГД “ГРАО“, установяващ резултата от извършена проверка с отбелязване на коректен брой избиратели, подкрепящи подписка в подкрепа на Веселин Найденов Марешки.

Припомняме, инициативен комитет от 7 членове издигна лидера на партия "Воля" Веселин Марешки за независим кандидат за народен представител.

Веселин Марешки беше депутат в 44-ото Народно събрание и заместник-председател на парламента. В изборите на 14 ноември 2021 г. варненският бизнесмен бе кандидат за президент. Заедно с кандидатът за вицепрезидент Полина Цанкова-Христова събраха 1208 гласа, или 0,76% от гласовете на българите.

Moreto.net припомня, че Веселин Марешки е осъден на 4 години затвор за изнудване на бизнесмена Асен Миланов. На 14.09.2020 г. състав на Варненския апелативния съд призна Марешки за виновен и го осъди на 4 години лишаване от свобода. Върховният касационен съд обаче отмени тази присъда и върна делото към Варна за ново разглеждане. То бе разгледано през март 2022 г. за втори път от Варненския апелативен съд, а 4-годишната присъда - потвърдена. Година след решението на варненските магистрати делото все още не е разгледано от Върховния касационен съд.

На първа инстанция през 2019 г. Марешки беше оправдан от Варненския окръжен съд.

Коментари

Al zl p 2o11g ot 80g ( преди 1 година )
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна