IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
09:53 | 5 март 2023
Обновен: 15:38 | 26 април 2024

Има задържан за поругаването на паметника на граф Игнатиев във Варна

34-годишният варненец е направил е пълни самопризнания

По материала работи: Слав Велев
Има задържан за поругаването на паметника на граф Игнатиев във Варна

Снимка: Фейсбук/Посольство России в Болгарии 

Има задържан за поругаването на паметника на граф Игнатиев в центъра на Варна. Това съобщиха от пресцентъра на МВР Варна. Това е 34-годишен варненец, който е без криминални прояви. Мъжът е задържан в ареста за 24 часа. Той е направил е пълни самопризнания, уточняват от полицията.

Припомням, че паметникът на граф Игнатиев във Варна беше залят с бяла боя в нощта на 3 срещу 4 март, а паметната плоча изкъртена и хвърлена наблизо. Бюст – паметникът на граф Игнатиев се намира в градинката до операта във Варна. По късно постаментът беше почистен от доброволци.

"Възмутени сме от поредната проява на кощунствен вандализъм. Подчертаваме, че изразяването на гражданска позиция чрез война с паметници е участ на слабите. За пореден път призоваваме българските власти да предприемат ефективни мерки за недопускане на по-нататъшно оскверняване на монументите от общата ни история и за наказване на престъпниците", написаха в коментар от посолството на Русия в България.

"Благодарим на неравнодушните граждани, които със собствени усилия оперативно приведоха поругания паметник в достоен вид", добавят от дипломатическата мисия.

Коментари

Новини Варна