IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Новини Варна
09:45 | 9 март 2023
Обновен: 08:09 | 29 април 2024

Зачестяват вандалските прояви в Морската градина на Варна

До края на месец март започва коситбата в Приморския парк

По материала работи: Слав Велев
Зачестяват вандалските прояви в Морската градина на Варна

Снимката е илюстративна/Фейсбук/АРХИВ

Зачестяват вандалски прояви в Морската градина на Варна, като най-често обект на посегателство са пейките. До две седмици предстои да бъдат подменени счупените в Приморския парк. Десетки са подадените сигнали и от страна на граждани за счупени или преместени пейки на необичайни места. Това каза за Радио Варна Стоян Аргиров, директор на ОП "Управление на проекти и озеленяване" към Община Варна. 

"Предвидили сме подмяна на зоната за отдих около слънчевия часовник в Морската градина. Материалите за доставка са поръчани. Още преди две седмици сме направили заявка за доставка на материалите.  Сигналът, който сме получили за тази зона е приет и са предприети действия. За съжаление вандалщините не намаляват. Преди години се опитахме да захващаме пейките в Морската градина с анкерни болтове, но продължаваха да се къртят, а с това се нарушаваше и асфалтовата част от настилката под тях. Щетата става по-голяма за отремонтиране, а желанието на хората да ги местят е необяснимо за мен.  Къде ли не сме намирали пейки. Имали сме случаи за захвърлени пейки по скатовете, във фонтана до Морското казино", сподели Стоян Аргиров. 

По отношение на поддръжката на Морската градина във Варна, директорът на ОП "Управление на проекти и озеленяване" към Община Варна съобщи, че до края на месец март ще започне коситбата. "Теменужките се развиват, лалетата вече са се показали, ако така се задържи времето може би в края на март ще нацъфтят. През това време движим пролетно - лятното зацветяване, организацията по доставката, производството. Резултатите ще са видими в края на май", каза още Стоян Аргиров. 

Кой контролира и наблюдава за нередности, какво се случва и с озеленяването и зацветяването в парка на варненци, може да чуете в прикачения звуков файл.

Коментари

опетков ( преди 1 година )
Не знам кой наблюдава и кой контролира, но резултатите са плачевни.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна