IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Новини Варна
12:40 | 9 март 2023
Обновен: 08:28 | 25 април 2024

Гражданин: Екскременти и дамски превръзки се търкалят из "Възраждане I"

Деца и кучета играя сред боклуци и биологични отпадъци, жалват се живущи в района

По материала работи: Слав Велев
Гражданин: Екскременти и дамски превръзки се търкалят из "Възраждане I"

Снимка на проблемните контейнери/Google/АРХИВ

Гневни варненци се жалваха от ситуацията със сметопочистването във варненския район "Възраждане I" в квартал "Младост". "Не може в европейски град, който постоянно се развива, инвестира и има контейнери от ново поколения. Контейнери целящи предотвратяването  на разпиляване на смесени битови отпадъци, да има около 3 метра от тях употребявани дамски превръзки. За съжаления няма как да изпратя снимков материал, защото надали някой би си причинил това", пише до редакцията ни гневен варненец.

"Това не е първият разпилян отпадък на отстояние от контейнерите и не е първата дамска превръзка. До преди месец фекали, сега това", жалва се той.

Според неговите думи от сметопочистващата фирма чистят само около контейнерите, но другите общински площи на около 5 метра от тях се подминават или не се поглеждат.

"Това място е силно оживено с малки деца и кучета, който колкото и да пазиш, не можеш да предпазиш от всеки отпадък. Докато се пазиш от единия, попадаш на друг", коментира той.

И добавя: "Разбирам, че в зоната паркират и коли, което затруднява работата на служителите от почистващите служби, но това означава че може би след като мястото е важен кръстопът и в близост има контейнери". Според него почистването на района трябва да зачести.

"Този път там е все още чакълест и се образуват локви. Боклук с биологичен материал и локва с вода си е разпространяване на зарази!", заключва гневният жител на "Възраждане I". 

Коментари

Новини Варна